Повалені дерева, обриви контактної мережі та понад 400 населених пунктів без світла: наслідки грози у Львові

22.06.2024 22:51   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові триває ліквідація наслідків негоди після сильної грози зі шквалом, яка пройшла пообіді 22 червня. Наразі роботу громадського транспорту повністю відновили. В області понад 400 населених пунктів без світла.

Як повідомив мер Львова Андрій Садовий, травмованих внаслідок буревію та грози немає. У місті провели комісію з надзвичайних ситуацій, де обговорили наслідки негоди.

"Пошкоджено до 10 дахів. На Валовій, 13 провалився димохід шестиповерхового будинку, пошкодив перекриття. Всі пошкодження усунемо. Пошкоджено лінії електропередач. Можлива часткова відсутність світла. Комунальні служби розчищають дороги та дощоприймачі", — каже Андрій Садовий.

null
Фото патрульної поліції

Зокрема через падіння гілок дерев та обрив контактної мережі в місті не курсували трамваї №6 та №7. Також не їздили тролейбуси №22 та №30. Тролейбус №32 курсував за тимчасово зміненим маршрутом – з вул. Суботівської до пл. Кропивницького та в зворотному напрямі. Наразі роботу громадського транспорту відновили повністю.

Загалом на вулицях та в парках громади впало близько 100 дерев. Ця цифра ще не остаточна. Її уточнюють. Комунальники розкрижовують дерева та прибирають їх.

"У Львові впало три опори вуличного освітлення та зафіксовано три пориви мереж вуличного освітлення. Також пошкоджені лінії електропередач. До ліквідації пошкоджень "Львівобленерго" залучило додаткові аварійні бригади", — йдеться у повідомленні мерії.

null
Фото з мережі Інтернет

Частково пошкоджені дахи у чотирьох житлових будинках у Шевченківському районі, у будівлі бібліотеки в Гряді, у будівлі театру на вулиці Гнатюка та у ТЦ "Скриня" на Городоцькій. На деяких об’єктах пошкодження вже усунули.

У мерії додають, комунальні служби працюватимуть у черговому режимі аж поки не усунуть усі наслідки негоди. З міського бюджету виділять на роботи додаткові кошти.

Також через грозу та сильні пориви вітру 155 населених пунктів області знеструмлені повністю, а ще 263 — частково. На місцях працюють аварійні бригади "Львівобленерго".

"Потужний грозовий фронт зі шквальними поривами вітру призвів до знеструмлення на Львівщині 155 населених пунктів повністю та 263 частково у різних районах області. Енергетики ліквідовують наслідки негоди", — йдеться у повідомленні.

Станом на 17:37 у різних містах та селах Львівщини над відновленням електропостачання працюють 430 енергетиків. Також задіяли 150 одиниць спецтехніки.

Фахівці закликають мешканців не наближатися до обірваних проводів ліній електропередачі ближче ніж на 8 метрів і повідомляти про пошкоджені електромережі в кол-центр або чат-боти "Львівобленерго".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews