До дискредитації Академії сухопутних військ залучили ботоферми

26.06.2024 20:14   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

З 25 червня дискредитаційна кампанія проти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного набула ознак розширення її масштабів за рахунок залучення ботоферм.

“Так, чергова маніпулятивна публікація одного з колишніх військовослужбовців навчального закладу у Фейсбуці, що традиційно містить безпідставні обвинувачення на адресу Академії, активно поширюється організованими групами, які створюють та керують мережею ботів або фейкових акаунтів в соціальних мережах”, – зазначили у навчальному закладі.

Зокрема, на це вказують кількісні та часові показники поширення дискредитаційного матеріалу, піки активності “користувачів соцсмереж” у найменш соціально активні нічні години тощо.

До слова, попередній аналіз тенденційності цих суб’єктів соцмереж свідчить про їхню системну та послідовну інформаційну діяльність, спрямовану проти чинного військово-політичного керівництва держави, а, відтак, може бути наслідками ворожих інформаційних й інформаційно-психологічних операцій.

“Закликаємо всіх користувачів соціальних мереж, представників медіа та громадськості бути обачними, неупередженими та об’єктивними під час отримання та аналізу будь-якої інформації, що стосується Національної академії сухопутних війсь, особливо з неофіційних та неперевірених джерел. Наш навчальний заклад завжди відкритий до конструктивного діалогу з метою вирішення всіх нагальних проблем, що можуть стосуватись підготовки військових фахівців для Сил оборони України, а також здійснення інших заходів зі зміцнення обороноздатності нашої держави. Водночас, вважаємо нашим спільним завданням перешкодити просуванню ворожих наративів, запобігти поширенню зневіри та розбрату в суспільстві. Наша сила – в єдності!” – наголосили в Академії.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews