Шахтарі Львівщини звернулись до президента через заборгованість по зарплаті

27.06.2024 09:41   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львівська територіальна організація Профспілки працівників вугільної промисловості та Регіональне об’єднання Профспілки гірників України м. Червонограда надіслали звернення від імені трудових колективів ДП “Львіввугілля” Президенту України Володимиру Зеленському.

Про це повідомляє “Офіс шахтаря”.

“Пане Президенте України, нас змусила звернутись до Вас вкрай напружена ситуація з виплатою заробітної плати шахтарям ДП «Львіввугілля». Колектив ДП «Львіввугілля» постійно виконує і перевиконує планові завдання з видобутку вугілля, незважаючи, що майже тисяча працівників стали до лав ЗСУ на захист Вітчизни.

ДП «Львіввугілля» відвантажила свою вугільну продукцію на суму більше 400 млн. грн. ДП «Укрвугілля», в кошти за неї не повернули по сьогоднішній день.

В результаті шахтарі залишились без заробітної плати з лютого по сьогоднішній день. Шахтарі у відчаї, їхні сім’ї залишились без засобів існування. На наші звернення ніякої реакції немає.

Хочемо, щоб Ви, пане Президенте України, запитали у керівників ДП «Укрвугілля» чому деякі особи мають право порушувати Конституцію України і забирати у працівників законне право на заробітну плату, зароблену важкою працею?

Надіємось на Вашу допомогу у вирішенні порушених прав працівників ДП «Львіввугілля».”

Також профспілки вимагають термінової зустрічі з головою Львівської ОВА Максимом Козицьким у зв’язку з вкрай напруженою ситуацією, яка склалась в колективах підприємств ДП «Львіввугілля» на даний час через не виплачену заробітну плату за лютий-червень 2024 року, що веде до стихійних акцій протесту та повної зупинки підприємств”, – йдеться у зверненні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews