У чому відмінність фемінізованого насіння від звичайного

27.06.2024 16:51   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Людство знайоме з коноплями досить довгий час. З них роблять багато чого – від мотузок до косметичних олій. Проте, далеко не кожен кущ дає однаковий врожай. Як і безліч інших видів рослин, марихуана також може бути різною. Досвідчені гровери знають, яке насіння конопель для чого краще, та чим один вид посівного матеріалу відрізняється від іншого. Сьогодні й ми заглибимося у цю тему.

Застереження: вирощування, зберігання та вживання марихуани дозволено далеко не у кожній країні. Ми не спонукаємо до протиправних дій. Ця стаття створена для ознайомлення. 

Види насіння конопель та основні відмінності

Якщо розглянути сучасний асортимент насіння конопель, то звичайний новачок може швидко заплутатись. Спершу варто акцентувати на тому, що таке «штам». Це особливий термін, який створено для опису конкретного сорту марихуани. Він відображає різноманітні властивості отриманого з цієї рослини врожаю:

  • смак;
  • аромат;
  • психоактивні якості;
  • лікувальний ефект;
  • зовнішній вигляд рослини – висота куща, ширина, особливості гілок, листків.

Назва штаму вказується виробником насіння, сідбанком або гровером. Загалом, усі види насіння конопель можна розділити на 3 основні категорії: 

  • Фемінізоване насіння конопель. Воно спеціально розроблялося так, щоб усі кущі, вирощені з насіння, були виключно жіночими особинами. Саме жіночий кущ здатен дати велику кількість шишок. Головна особливість врожаю – велика кількість канабіноїдів у складі. Фемінізоване насіння – краще рішення, якщо бажаєте отримати велику кількість врожаю високої якості. 
  • Автоквітучі версії. Це гібридні рослини. Їх головна особливість у тому, що вони одразу починають квітнути, при цьому не потрібно додаткове опилення. Такі кущі будуть мати менший розмір. Їх можна без проблем вирощувати у невеликій теплиці або гроубоксі. Також автоквітучі сорти мають мінімальний цикл вирощування.
  • Регулярні семена каннабису . З такого посівного матеріалу можуть утворитися різностатеві кущі – жіночі та чоловічі. Головним недоліком регулярного насіння, у по рівнянні з фемінізованим, є те, що воно має невелику концентрацію ТГК. Саме ця речовина відповідає за психоактивні властивості. Проте тут багато КБД, який має цілющий вплив на людину.

Зверніть увагу, що кожен вид марихуани з перерахованих вище має безліч сортів. Посівний матеріал обирається не тільки за тим, це фемінізовані чи автоквіти. Також потрібно детально розглянути смакові якості, концентрацію ТГК, КБД та інші особливості.

null

Трохи більше інформації про особливості фемінізованого насіння

Фемінізована марихуана  не з’явилася просто так. Її було виведено в результаті:

  • ретельної багаторічної селекції;
  • генетичної мутації, яка робилася для того, щоб кущі давали потомство виключно у вигляді жіночих особин.

Саме продукування жіночих кущів дуже важливо для виробників. Це дозволяє отримати якісний врожай з великою концентрацією канабіноїдів. Також ці рослини широко використовуються в рекреаційних цілях або ж у виготовленні екстрактів.

Обираючи фемінізовані сорти, можна не перейматися про те, що з посівного матеріалу вийдуть саме жіночі рослини. Вони дають шишки з високим вмістом смоли. 

Якщо розглянути чоловічі особини конопель, то вони не здатні утворити шишки з великою концентрацією ТГК. Тому останні не дуже бажані, якщо гроверу потрібно отримати якісний врожай. 

Джерело: https://smartshop-smartshop.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews