У Львові судитимуть 30-річного чоловіка, який обіцяв військовозобов'язаному уникнути мобілізації

28.06.2024 14:24   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

30-річного львів'янина підозрюють у незаконному переправленні особи через державний кордон України. Свої "послуги" підозрюваний оцінив у п'ять тисяч доларів.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За даними правоохоронців, у червні 2024 року чоловік створив Telegram-канал, де пропонував виготовити фіктивні документи для перетину кордону. Знайшовши "клієнта", він попросив надати документи, які підтверджують його особу. Свої "послуги" фігурант оцінив у 5 000 доларів США.

У подальшому чоловік повідомив "клієнту", що пакет документів про виключення з військового обліку готовий. Кошти підозрюваний мав отримати через "кур'єра". За процесом спостерігав зі свого автомобіля, але після здійснення "оплати" його затримали правоохоронці.

За фактом відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Максимальне покарання — позбавленняя волі на дев'ять років. Також підозрюваному можуть заборонити обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews