РФ масовано обстріляла Україну, у Києві – пошкоджено приміщення дитячої лікарні Охматдит (ФОТО, ВІДЕО)

08.07.2024 12:35   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Близько 10 ранку Росія розпочала масовану ракетну атаку на Україну. Станом на 11:00 внаслідок ракетного удару по Києву зафіксовано падіння уламків в Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському районах. Попередньо відомо про 7-х загиблих та 9-х постраждалих. Також є влучання у будівлю дитячої лікарні "Охматдит".

null
Фото з мережі Інтернет

У КМВА зазначають, що внаслідок ракетного удару по Києву зафіксували падіння уламків в сімох районах. Згідно із попередніми даними:

в Солом'янському районі є пошкодження офісної будівлі;
в Голосіївському пошкоджені гаражі, горять автомобілі;
в Дніпровському палають уламки в житловій забудові;
в Дарницькому районі пошкоджено приватний будинок;
в Деснянському районі є займання будинку.
в Святошинському районі горять уламки біля житлової будівлі; також виникла пожежа у приміщені одного з підприємств.
в Шевченківському районі постраждала дитяча лікарня "Охмадит", є руйнування.
Попередньо відомо про 7 загиблих, зазначили в КМВА. На місцях працюють усі оперативні служби.

Керівник благодійної організації Save Ukraine Микола Кулеба повідомив, що найбільше від російської атаки постраждало токсикологічне відділення лікарні, а під завалами є діти.

null
Фото з мережі Інтернет

"Масштаби руйнувань жахливі: у приміщенні закладу не залишилося жодного цілого вікна. Хвилею від удару знесло кілька верхніх поверхів. Інформація щодо кількості потерпілих все ще уточнюється. Під завалами лікарні є діти", – написав він.

Згодом депутатка Київської міської ради Євгенія Кулеба написала, що, станом на 12.00 потрібна вода питна в літрових пляшках у великій кількості.

За її словами, на місці достатньо людей, які допомагають розбирати завали.

Президент Зеленський повідомив, що точна кількість поранених і загиблих у "Охматдиті" наразі невідома. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що пацієнтів дитячої лікарні, куди влучила ворожа ракета, евакуюють в комунальні лікарні міста.

null
Фото з мережі Інтернет

За словами Зеленського, сьогодні під час масованої ракетної атаки Росія випустила ронад 40 ракет різних типів, атакувавши Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ.

За словами начальника КМВА Сергія Попка у телемарафоні, вже відомо про вісьмох загиблих. Під завалами лікарні можуть знаходитися діти.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews