Львівська духовна семінарія виступила проти будівництва житлового комплексу у Сихові

18.07.2024 12:47   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львівська духовна семінарія Святого Духа виступила проти будівництва багатоквартирного житлового будинку на вул. Хуторівка, 51. Йдеться про землю площею 2,7646 га на Сихові. Проєкт ухвали про передачу в оренду на десять років ділянки ТзОВ «Агрокультура Захід» планують винести на найближче пленарне засідання сесії ЛМР.

Як повідомляє Telegram-канал “Політичний треш”, семінаристи скерували лист на ім’я міського голови Андрія Садового й керівників всіх фракцій Львівської міської ради, в якому висловлюють “занепокоєння” через будівництво багатоповерхівок поряд з семінарією УГКЦ.

Там вважають, що в майбутньому це може бути рекреаційна зона, і гуляти там зможуть як семінаристи, так і жителі Сихова. А от будівництво нового масиву точно не сприятиме спокійному та розміреному навчанню майбутніх отців.

“Знаємо, що серед міських обранців це питання лобіюють свободівці разом з єесівцями. А також маємо інфу, що правоохоронні органи вже активно займаються цією справою. Що ж, депутати мають час визначитись до вівторка. А вже на сесії побачимо, кому яка позиція ближча. Хто традиційно обере трохи кешу, а хто – вдячність майбутніх отців”, – зазначили у дописі.

До слова, ще у вересні 2021 році мерія Львова заявила про захоплення майже гектару комунальної землі за адресою вул. Хуторівка, 51 під масштабну забудову. Тоді міська інспекція ДАБК виявила там самовільні будівельні роботи. Влітку 2023 році на депутатському порталі опублікували проєкт ухвали про надання в оренду 2,7646 га «Агрокультура захід», але це питання так і не потрапило на пленарне засідання.

У липні 2023 році поліція почала досудове розслідування щодо цієї ділянки за ч.2 ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем). Зокрема, у судових ухвалах зазначено, що цільове призначення та категорія земель сформованої земельної ділянки суперечить містобудівній документації.

14 травня 2024 року компанія звернулась з проханням про внесення його в порядок денний засідання Львівської міськради.  Депутатська комісія одразу порекомендувала врахувати звернення «Агрокультура захід» при підготовці міському голові пропозицій до порядку денного наступного пленарного засідання. ні 16 травня, ні 4 липня це питання так і не потрапило. Проте, за даними джерела NGL.media серед депутатів, його планують винести на розгляд міськради уже найближчого засідання.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews