У Львові відреставрували історичну браму

19.07.2024 10:52   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові, на вулиці Глибокій, 10, відреставрували історичну металеву браму. Роботи тривали близько двох місяців. Загальна вартість реставрації склала майже 82 тисячі гривень.

Про це повідомили у пресслужбі ЛКП "Бюро спащини".

Як розповіли комунальники, брама була сильно деформована, а під шарами старої фарби ховалися іржаві елементи та інші пошкодження. Нижня частина та пороги були у вкрай поганому стані. Крім того, деякі декоративні елементи були втрачені, а засклення потребувало заміни.

"У Львові є декілька схожих до цієї брам. Ми відновили всі втрачені елементи та повернули її автентичний колір. Тепер усі охочі можуть побачити браму такою, якою вона була сто років тому. Сподіваюся, мешканці будуть цінувати її, і вона прослужить їм довгі роки", — розповів реставратор Юрій Миколаїшин.

Особливістю таких металевих брам є те, що їх елементи фіксуються на заклепках, а не приварюються.

"Це вже другі двері в цьому під’їзді, відреставровані в межах міської програми співфінансування. Загальна вартість реставрації металевої брами склала 81 884 грн, з яких місто оплатило понад 57 000 грн, а решту — мешканці", — зазначила нова керівниця ЛКП "Бюро спадщини" Стефанія Топилко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews