Львів'яни прийшли у Гарнізонний храм на прощання з Іриною Фаріон

21.07.2024 19:41   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Ввечері, 21 липня, у Львові розпочався парастас за мовознавицею Іриною Фаріон, яка померла у реанімації після замаху.

Про це пише Суспільне.

Попрощатися з професоркою прийшли рідні, колеги, львів'яни та прихильники громадської діячки з різних міст України.

"Знаю її як і всі люди, як і всі українці. Ми її поважали. Вона боролася за Україну як наші воїни, як Степан Бандера боровся, так само її можна прирівняти до Степана Бандери. Вона боролася, щоб ми жили дійсно в Українській державі, щоб була українська мова. Після її смерті треба, щоб люди більше розмовляли українською мовою, щоб люди зрозуміли, за що Ірина Фаріон погинула — за рідну Україну і за українську мову", — каже львів'янка Ольга Ардель.

"Вона запам'яталася світлою, впевненою в перемозі України над Московією. Вона нічого не боялася, казала, що я не боюся смерті, бо такі люди як я своєю смертю не помирають. У неї був особистий ворог — правитель східної держави Московії, я думаю, вона в нього теж була особистим ворогом. І ми це побачили на прикладі, на тому цинічному вбивстві. Це, на мою думку, постріл не тільки в скроню Ірини Фаріон, це постріл в скроню української мови і держави. Вони це зробили навмисно, показово. Я маю велику надію, що правоохоронці знайдуть того негідника і ми будемо знати замовника", — говорить депутат Львівської міської ради від ВО "Свобода" Андрій Гутник.

Чин похорону розпочнеться в понеділок, 22 липня, о 14:00 в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Поховають Ірину Фаріон на Личаківському кладовищі на центральній алеї — полі № 22, неподалік могили Володимира Івасюка.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews