Відповідальність за вбивство Фаріон взяли російські неонацисти

25.07.2024 12:32   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Правоохоронці перевіряють інформацію, яку розповсюджують у російських ЗМІ, щодо вбивства Ірини Фаріон. Зокрема, про те, що відповідальність за вбивство взяв на себе представник російського неонацистcького руху.

Про це повідомила речниця поліції Львівської області Світлана Добровольська, пише Суспільне.

"Вчора (24 липня, — ред.) під час моніторингу соцмереж ми виявили цю інформацію. Зараз вивчаємо на предмет, чи буде вона корисною для слідства", — каже Світлана Добровольська.

Ввечері, 24 липня, у російському Telegram-каналі "Астра", який позиціонує себе як "незалежне видання без цензури" опублікували інформацію, що, начебто, відповідальність за вбивство Ірини Фаріон взяв на себе представник неонацистького руху NS/WP (National-Socialism/White Power) в Росії. Також опублікували відео тривалістю 10 секунд, де чутно крик жінки.

Раніше джерела Суспільного у правоохоронних органах повідомляли, що до вбивства мовознавиці готувалися щонайменше місяць. Слідство вважає, що вбивство було замовним. Й виконавцем є чоловік, якого розшукує поліція. На нього вказують свідки. Також правоохоронці вважають, що у нього можуть бути спільники, як саме вони були залучені до вбивства, наразі не повідомляють.

21 липня правоохоронці оголосили у розшук чоловіка, який може бути причетний до вбивства Ірини Фаріон. На вигляд йому приблизно 20 років, Він худорлявої статури, зростом приблизно — 170-180 см.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews