Затриманого за підозрою у вбивстві Ірини Фаріон перевезуть з Дніпра до Львова

25.07.2024 17:54   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

18-річного затриманого за підозрою у вбивстві Ірини Фаріон перевезуть із Дніпра до Львова, аби обрати міру запобіжного заходу.

Цю інформацію Суспільному підтвердила речниця Львівської обласної прокуратури Адріана Дмитренко.

Наразі подробиць щодо часу судового засідання немає. Більше інформації мають повідомити згодом.

Затриманого доправлять у Львів після завершення процесуальних дій у Дніпрі, повідомили Суспільному правоохоронці. Очікується, що у Львів він має бути доправлений до кінця дня.

18-річного хлопця затримали за підозрою у вбивстві професорки Львівської політехніки та екснардепки Ірини Фаріон 25 липня у Дніпрі.

За словами голови МВС Ігоря Клименка, є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у Ірину Фаріон.

"139 годин безперервної роботи величезної команди оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників СБУ. Перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу", — розповів він у Telegram деталі пошуків.

Врешті підозрюваного хлопця вистежили й встановили особу. Маючи його фото, це була справа часу: смарткамери відеоспостереження зафільмували його всюди.

"Зараз затриманий в руках поліції. Важливо дізнатися всі деталі. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець — лише виконавець. Більше інформації згодом. Допрацьовуємо", — сказав Клименко.

Він додав, що 18-річний хлопець — мешканець Дніпра. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові.

В Офісі генпрокурора повідомили, що наразі за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури затриманому готується повідомлення про підозру в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України) та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews