Як приготувати сік без соковижималки

01.08.2024 00:23   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Натуральні соки багаті на поживні речовини. У них містяться вітаміни, вуглеводи, пектинові компоненти. Залежно від способу приготування, напої можна поділити на соки прямого віджиму, концентровані та відновлені. За прямого віджиму задіюється мінімальна кількість технологічних процесів. Через це напої зберігають максимальну кількість корисних властивостей. Найефективніший і найбільш економний спосіб отримання натурального соку — використання соковижималки. Але такі пристрої є не в кожному помешканні. Якщо ви вирішили поповнити арсенал кухонної техніки новим приладом, вибирайте соковижималки в інтернет-магазині Алло. Або можна скористатися пристосуваннями, які є вдома. 

Дерев’яна товкачка

Отримати невелику кількість напою з яблук, слив, абрикосів або інших фруктів, ягід за короткий час дасть змогу звичайна товкачка. Плоди слід ретельно вимити і очистити від шкіри, нарізати тонкими часточками. Викладені тонким шаром на дно каструлі підготовлені інгредієнти потрібно посипати цукром. Це сприятиме виділенню соку. Хвилин через 15 їх можна буде потовкти дерев’яним товкачем. Одержану суміш слід процідити через марлю. Соку вийде небагато, але цього буде достатньо, щоби підживити організм корисними речовинами.

Тертка

Цей спосіб також використовують для отримання невеликих об’ємів соку. Він потребує значних фізичних зусиль. Але якщо ви хочете випити склянку свіжого напою, такий варіант цілком придатний. Для приготування соку із допомогою терки використовують соковиті сорти яблук, груш тощо. З інструментів та інших пристосувань, крім тертки, знадобиться марля та відповідний посуд (краще використовувати скляний або емальований). Вимиті та очищені від шкірки плоди розріжте на чотири частини. Серцевину викидаємо. Тремо підготовлені продукти на тертці з найменшими отворами. Вкриваємо миску марлею і викладаємо на неї отримане пюре. Марлю складаємо у формі мішечка й обережно витискаємо сік.

М'ясорубка

Якщо ви запланували заготовити певну кількість соку на зимовий період, краще скористатися м'ясорубкою. Так із 10 кг фруктів ви можете отримати 5–6 л соку. Груші, яблука нарізаємо на невеликі шматочки. З інших фруктів видаляємо кісточки. Пропускаємо їх через м'ясорубку. Отриману густу масу потрібно розділити на сік і макуху. Для цього відділену рідину зливаємо в окремий посуд, а масу, що залишилася, проціджуємо через марлю.

Блендер

Найоптимальніший спосіб отримання соку без соковижималки. Інгредієнти готуються так само, як і в попередніх випадках. Подрібнена овочева або фруктова маса виливається на тканину, яка зав’язується у формі мішечка та кладеться під прес. Приблизно через 30–40 хвилин прес можна зняти, а рідину — перелити в інший посуд.

На завершення

Отже, приготувати сік можна й без використання соковижималки. Але ж не дарма винайшли цей прилад. Під час його експлуатації вихід соку буде на 15–20% більшим, ніж у разі використання механічних методів, а сам процес — простим та приємним заняттям.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews