На Львівщині СБУ та податкова спалили понад тонну героїну (відео)

14.08.2024 12:14   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Львівщині за рішенням суду знищили понад тонну героїну, який переправляли із Пакистану до країн Європейського Союзу через Україну. Винними у контрабанді визнали чотирьох громадян Туреччини.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, четверо громадян Туреччини організували переправлення понад тонну героїну з Пакистану до країн Європейського союзу.

"Вантаж із наркотичним засобом загальною масою понад 1 тонну доставили у морський порт Одеської області. Надалі, для безперешкодного перетину кордонів замаскований "товар" у мішках з рисом транспортували у Львів, де і була припинена злочинна діяльність, — йдеться у повідомленні.

Вартість речовини на момент її виявлення становила понад 2,3 мільярда гривень за цінами "чорного" ринку.

У серпні 2023 року громадян Туреччини визнали винними у контрабанді героїну в особливо великих розмірах. За даними слідства, наркотики перевозили під виглядом мішків із рисом, а до країн ЄС їх планували переправити як дипломатичний вантаж.

Суд призначив їм покарання — 10, 9, 8 та 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наркотики, які були речовим доказом у справі, знищили за рішенням суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews