Мерія Львова звинуватила сім'ю нардепа Дубневича у самовільному будівництві

14.08.2024 18:09   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На території львівського парку "Цитадель" з'явився будівельний майданчик.

Мерія Львова звинуватила сім'ю нардепа Ярослава Дубневича, який перебуває у розшуку, у самочинному будівництві в центрі міста, — йдеться на сайті міської ради.

Претензії стосуються будівельної діяльності ТзОВ "Передзвін" на території парку "Цитадель" у Львові (вулиця Грабовського, 11). За даними аналітичної системи Contr Agent, компанія належить дітям Дубневича Роксолані Пиртко та Юрію Дубневичу.

На паспорті об’єкта будівництва вказано, що будівлю ремонтуватимуть без зміни зовнішньої конфігурації та функціонального призначення.

За словами заступника мера Любомира Зубача, ремонт перетворився у реконструкцію і став самовільним будівництвом.

"Це місце має дуже велику історичну цінність. Тут є велика кількість пам’яток архітектури, тому дуже обурливо, коли всупереч чинному законодавству і без необхідних дозволів здійснюються роботи. Справді, в підприємців є будівля. Вони мають документи на капітальний ремонт і мали просто відремонтувати будівлю в межах існуючих об’ємів, а не щось демонтовувати, а щось добудовувати", – сказав Зубач.

Міська влада звернулася до поліції, яка відкрила кримінальне провадження. Міністерство культури видало припис про зупинення будівельних робіт, але його забудовник проігнорував.

"З боку Львівської міської ради будуть вжиті всі необхідні заходи, щоб це зупинити. На жаль, в країні зараз діє мораторій на перевірки будівництва, а це є проблема й абсурд. Але ми будемо рухатися по процедурі", – сказав Зубач.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews