На Львівщині посадовці однієї з громад хотіли роздерибанити 4,2 мільйонів на ремонт укриттів

16.08.2024 08:08   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Посадовці громади на Львівщині спробували привласнити гроші з державного бюджету під час ремонту укриття у комунальному закладі. На тендері замовники обрали переможцем фірму, яка не могла виконати замовлення, і завищили ціни за роботу. 

Правоохоронці попередили розтрату грошей та змусили громаду розірвати договір, повідомила пресслужба Територіального управління БЕБ у Львівській області.

За даними правоохоронців, територіальна громада на Львівщині замовила ремонт найпростішого укриття та системи опалення у комунальному закладі. Компанію-підрядника обирали за допомогою тендеру, проте посадовці громади вибрали переможцем фірму, яка не мала працівників з відповідною кваліфікацією.

Державна аудиторська служба зобов’язала територіальну громаду розірвати договір, проте посадовці проігнорували вимогу.Натомість замовники почали укладати з підрядником додаткові угоди, які, зокрема, значно збільшували вартість ремонту. Так початкова вартість робіт зросла на 4,2 млн грн, які мали витратити з державного бюджету.

Дізнавшись про це, аналітики БЕБ скерували розпоряднику бюджетних коштів лист з рекомендацією розірвати договір. Після цього замовник уклав додаткову угоду, за якою знизив вартість ремонту до початкової, а потім і зовсім припинив співпрацю з підрядником.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews