На Львівщині за тиждень зафіксували понад 1000 випадків, двоє людей померли

16.08.2024 08:54   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Найважче хворіють люди, які мають цукровий діабет, ожиріння, хронічні хвороби дихальної та серцево-судинної систем.

У Львівській області минулого тижня від коронавірусу померли двоє людей. Усього зафіксували понад 1100 випадків хвороби. Найважче хворіють люди, які мають цукровий діабет, ожиріння, хронічні хвороби дихальної та серцево-судинної систем.

Про це Суспільному розповіла генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко.

Станом на 15 серпня на стаціонарному лікуванні у міських лікарнях Львова є 29 дорослих та 11 дітей, хворих на коронавірус. За останню добу, зокрема, госпіталізували 5 хворих, натомість виписали – 7. Решта лікується вдома.

За словами Наталії Іванченко, загалом хвороба перебігає відносно неважко у людей, які не мають хронічних захворювань. Найважче хворіють ті, які мають цукровий діабет, ожиріння, хронічні хвороби дихальної системи, серцево-судинної системи і імунодефіцит.

"Ми не знаємо, який коронавірус циркулює на теренах Львівщини. Але, згідно інформацією, яку ми маємо про видозмінений штам "Омікрону", який має назву "Флірт", він дуже широко і швидко поширюється серед людей, має короткий інкубаційний період, тобто від моменту інфікування і до перших симптомів проходить до доби. Симптоми типові: закладеність у носі, першіння та біль у горлі, десять відсотків людей мають підвищену температура тіла. За попередній тиждень від коронавірусу померли двоє людей", — розповіла Наталія Іванченко.

Із усіх зафіксованих випадків 87% — дорослі, а 13% — діти. Серед дітей найбільше хворих віком до чотирьох років. Госпіталізовані лише 8% з числа всіх хворих.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews