Суд Львова виніс вирок чоловіку за релігійні образи та погрози в Інтернеті

16.08.2024 10:21   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Його звинувачують в погрозах і порушені рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань. Обвинувачений ображав та погрожував християнам-баптистам в Інтернеті.

Як пише Lviv.media, у вироку, який оприлюднили в Єдиному державному реєстрі, йдеться, що обвинувачений ображав та погрожував християнам-баптистам в Інтернеті.

Залізничний районний суд Львова розглянув справу раніше судимого Сергія Ш і встановив, що влітку 2021 року Сергій Ш. написав та розповсюдив повідомлення з образами та погрозами у Viber секретарю релігійної громади “Центральна Церква Євангельських Християн-Баптистів” Дім Євангелія. Вже в січні 2022 року обвинувачений знову погрожував тій же релігійній громаді, але на цього разу надіслав повідомлення адміністратору Viber-спільноти.

“У судовому засіданні обвинувачений свою винуватість визнав повністю, дав покази про те, що на ґрунті особистих неприязних відносин з вірянами-баптистами, за допомогою свого мобільного телефона створив у додатку Viber повідомлення, у якому були наявні образи почуттів громадян у зв`язку з їхніми релігійними переконаннями, а також, містилася погроза вчинити фізичну розправу над вірянами. Вказане повідомлення він скерував на телефон секретаря. Крім цього, 30 січня 2022 року він скерував аналогічне повідомлення з погрозами головному адміністратору. Щиро кається, просить суворо не карати” — йдеться у вироку.

Вивчивши матеріали справи, суд визнав Сергія Ш. винним у кримінальному правопорушенні та призначив йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі. Втім цей термін був поглинутий більш суворим вироком, який винесли обвинуваченому в червні 2024 року. Тоді Сергія Ш. засудили за побиття і грабіж на вокзалі. Він разом зі своїм братом в Приміському залізничному вокзалі напав на працівника оператора мобільного звʼязку “Київстар”.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews