Відключення світла на Львівщині можуть повернутися — Міненерго

17.08.2024 10:42   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Міністерство енергетики прогнозує значний зріст рівня споживання електроенергії через спеку, яка очікується з вихідних та наступного тижня. Відповідно — можливо відключення світла повернуться.

Про це сказала заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телемарафону.

«Через пошкодження російськими атаками енергосистема України досі є дуже чутливою».

Вона зазначила, що будь-які додаткові пошкодження або навіть погодні умови можуть призвести до того, що енергетикам доведеться застосовувати графіки відключення.

Також додала, що на 16 серпня не прогнозуються відключення, однак, починаючи із вихідних — можливе значне підвищення температури. І, відповідно — значне зростання споживання електроенергії.

Крім того, зараз триває масштабна ремонтна кампанія та відновлення енергооб’єктів для підготовки до осінньо-зимового періоду. Гринчук зазначила, що невдовзі планується ввести у роботу додаткові потужності генерації.

Попри це в Міненерго закликали українців економно використовувати електрику, особливо в години пікових навантажень — з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews