На Львівщині затримали групу продавців зброї та боєприпасів

23.08.2024 15:13   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Двох мешканців Львівської області та жителя Рівненської області затримали працівники поліції та СБУ за продаж зброї та боєприпасів, повідомляє відділ комунікації Головного управління Нацполіції у Львівській області.

"Задокументовано факти збуту зловмисниками зброї та боєприпасів. Під час санкціонованих обшуків у них виявлено та вилучено: 72 пістолети, 20 автоматів, 29 гранат різних типів із запалами, майже 49 тисяч набоїв різних калібрів, які зберігали у спеціальних схованках", - зазначено в повідомленні.

Також вилучено банківські картки, картки мобільних операторів, гроші, ймовірно, виручені від незаконної діяльності, у сумі понад EUR60 тисяч та $170 тисяч.

Як повідомляє пресслужба Національної поліції України, підозрюваними виявилися 46-річний мешканець Рівненської області, та двоє мешканців міста Радехів - 54-річний чоловік та його 46-річна співмешканка.

Також, СБУ затримала ще одну групу із дев’ятьох "чорних зброярів". Зловмисники діяли в Київській, Запорізькій, Львівській, Рівненській та Чернівецькій областях. 

“Під виглядом волонтерів вони вивозили трофейні зразки озброєнь з місць колишніх боєзіткнень. Потім фігуранти відновлювали бойові характеристики пошкодженої зброї у підпільних майстернях, які облаштували в одному з гаражних кооперативів столиці”, — йдеться у повідомленні. Під час обшуків у них виявили російські автомати Калашникова, бойові гранати та понад 50 тисяч набоїв.

Всі затримані отримали підозру у незаконному поводженні зі зброєю і боєприпасами. Покарання може скласти від 3 до 7 років позбавлення волі. Вилучену зброю передадуть на потреби Збройних сил України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews