Історія Магістра – командира взводу 2 Галицької бригади

24.08.2024 11:40   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За плечима в Богдана дві освіти, економічна та юридична, через це й обрав свій псевдонім Магістр. В лавах 2 Галицької бригади він командує взводом. З гордістю розповідає про побратимів, мовляв – навіть в найтяжчі хвилини б’ються, як леви.

Про отримані нагороди: срібний хрест від головнокомандувача і три нагороди від президента – скромно каже: «було кілька історій». Одна з них – коли взвод Магістра брав участь у звільненні населеного пункту Благодатне на Донеччині.

“Я був старший своєї групи, ми закріпилися на визначених рубежах, після чого на один з наших спостережних пунктів вийшла ворожа піхота. По них відкрили вогонь, але противник встиг зайти в посадку. Я зібрав резервну групу і ми пішли до тієї посадки штурмувати. Згодом в одному з боїв взяв у полон одного з ворогів. Як виявилося – це був їх розвідник”, – розповідає Магістр.

Інша історія з оборони села Сокіл на Покровському напрямку, де також працювали бійці 2 Галицької бригади.

“Ми заходили на позиції, одна з яких вже була в оточенні, оскільки ворогу вдалося вклинитись в нашу оборону. Прийняли рішення розбити цей клин і деблокувати оточену позицію. Почали штурм і успішно зачистили від ворога захоплені місця. В тому бою відзначились побратими: Жук, Жак, Буратіно, Ірбіс та Цезар. Найбільше зусиль довелося докласти, щоб викурити росіян з двох бліндажів. В одному засів окупант, якого все ніяк не вдавалося дістати навіть гранатами. Він кричав “здаюсь”, але тільки хлопці починали до нього заходити, він по них стріляв. Замовкнути ворога змусив воїн на позивний Цезар, кинувши кумулятивний постріл від РПГ і відразу гранату. Вже менш ніж за 20 хвилин штурмували нас. У нас закінчувалися набої. Перші наскоки ворожої піхоти вдалося стримати завдяки ящику гранат, який виявився поруч. Згодом побратими піднесли БК. Ми відбивалися годину. Потім закріпились і змогли евакуювати оточену позицію. Після цього взвод гвардійців 2 Галицької бригади тримав там оборону ще три доби. В загальному було стримано і знищено близько 150 одиниць ворожої піхоти і два бтр-82. З навантаженням на вісім наших бійців”, – пригадує Магістр.

Війна затягнулася так, що до цього адаптувалися всі крім військових. Для багатьох події на фронті зручно поміщаються в сухі статистичні дані. Це можна зрозуміти, але не можна забувати, що кожна посадка, кожен метр нашої землі — це людське життя. І насправді це все дуже важко дається.

“Але ми маємо доробити цю роботу з очищення нашої землі і маємо йти вперед”, – каже офіцер 2 Галицької бригади.

Разом із своїм підрозділом Богдан виконує чергове завдання з оборони країни.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews