До Дня Незалежності на Марсовому полі вшанували загиблих військових

25.08.2024 09:02   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

24 серпня на Личаківському цвинтарі у Львові вшанували пам'ять полеглих військових. Присутні запалили лампадки й поклали квіти на Марсовому полі та полях почесних поховань №67 та №76.

Про це пише "Суспільне".

Сьогодні вранці, 24 серпня, на Марсовому полі зібралися військові, ветерани, громадські діячі, родини учасників російсько-української війни та Героїв Небесної Сотні. Також присутні відвідали поля почесних поховань №67 та №76, куди принесли квіти та лампадки.

Ганна Сущук — мати загиблого військового Василя Сущука. Жінка розповідає — її син пішов на фронт добровольцем, брав участь у рятувальних спецопераціях у Маріуполі. Василь Сущук загинув 18 травня 2022 року в Маріуполі.

"Щоб ті діти не знали, що таке війна. Ми вже трохи пережили, а діти ті такі маленькі, вони хочуть спокою. Щоб ми жили в вільній державі і ніхто до нас не приходив", - каже Ганна Сущук.

Наталія Дигдалович прийшла до могили свого чоловіка Андрія, героя Небесної Сотні. Він загинув 20 лютого 2014 року.

"Андрій на Майдані був з 1 грудня. 20 лютого зранку він загинув, рятуючи молодого хлопця. Піднімаючись по Інститутській він бачив, як хлопці падають. Один із них впав за два метри перед ним, він ще оглянувся, покликав товаришів, які йшли ззаду".

На завершення присутні виконали державний гімн та спільно помолилися за незалежність України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews