На Львівщині громад московського патріархату незаконно будують монастир

28.08.2024 23:51   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Бродах незаконно діє релігійна організація московського патріархату, а в Турківській громаді будують монастир УПЦ МП. Свою діяльність релігійні організації ведуть з порушенням закону.

Про це під час пленарного засідання Львівської обласної ради повідомила директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації Ірина Гаврилюк.

Зокрема, на запитання депутатів, на яких підставах діє релігійна громада московського патріархату в Бродах і будується монастир московського патріархату у селі Радич Турківської громади, Ірина Гаврилюк зазначила, що ці громади діють без реєстрації, чим порушують законодавство України.

"Проводяться розмови з активістами й керівниками релігійних громад. Ці люди не вбачають проблеми в тому, що є у підпорядкуванні московського патріархату, оскільки богослужіння проводяться українською мовою. Їм здається, що все гаразд. У новому законі введено поняття "русского міра", тож сподіваємося, що незабаром ці речі будуть названі своїми іменами", – зазначила Ірина Гаврилюк.

За результатами розгляду питання депутати проголосували продовжити розгляд на наступній сесії за участі представників Львівської ОВА та правоохоронних органів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews