Карпатське море у Дрогобичі продали місцевому підприємцю

29.08.2024 08:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Дрогобичі місцевий підприємець з торгівлі будматеріалами купив споруду управління з будівництва Стрийського водосховища, більш відомого як “Карпатське море” на аукціоні за 2 мільйони гривень.

Фонд держмайна виставив приміщення на продаж зі стартовою ціною 300 тис. грн, однак продати його вдалося майже в 7 разів дорожче — за 2 млн грн, пише Lviv.media.

Будинок управління зведення “Протипаводкових заходів на р. Стрий (1 черга Стрийське водосховище)” розташований на вулиці Пилипа Орлика, 20/6.

За даними Фонду держмайна, триповерхова цегляна будівля збудована на 78%. В даних про споруду зазначено, що в ній частково присутні дерев’яні вікна, дверей немає. Площа під будівлею — 414 кв. м.

За право викупити лот позмагалися четверо учасників. На етапі початкових ставок найвищу суму запропонував Володимир Ружило — 1 050 505 грн. Таким чином отримав перевагу — право останнього ходу в кожному з раундів та можливість бачити ставки суперника.

Уже в першому раунді ставки Ружила та ТОВ "Грейнпласт-фасад" майже зрівнялись — 1,4 млн грн. Однак перший запропонував всього на гривню більше.

В другому раунді “нога в ногу” йшли вже троє учасників, піднявши ціну за споруду до 1,7 млн грн, та Ружило все одно тримав першість зі ставкою на гривню більшою від суперників. Зрештою Ружило таки придбав будівлю за 2 056 001 грн.

 
Карпатське море або ГЕС "Сопіт"— нереалізований проєкт будівництва водосховища обсягом 200 млн м3 для забезпечення водою Львова і гідроелектростанції потужністю 50 МВт. Повна реалізація проєкту передбачала відселення мешканців довколишніх сіл, зокрема, Довгого, Рибника та Нового Кропивника.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews