Іванна Капустянська

Іванна Капустянська

Редактор, оглядач

У Львові на вулиці Стрийській планують оновити світлофорний об'єкт і змінять організацію дорожнього руху

29.08.2024 09:37   Джерело: LvNews
Автор : Іванна Капустянська

У Львові на вулиці Стрийській планують оновити світлофорний об'єкт, зі всіх сторін організувати регульовані пішохідні переходи із острівцями безпеки. Також облаштувати додаткові смуги руху з обох боків вул. Стрийської, велосипедні доріжки та зупинки громадського транспорту. Усі роботи профінансують інвестори, які поруч зводять житло та комерційні будівлі, повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Як зазначив заступник начальника управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка, на цій ділянці вул. Стрийської відсутні пішохідні переходи. Також поблизу перехрестя не зупиняються маршрути громадського транспорту, що рухаються по вул. Стрийській, відсутня велоінфраструктура.

Відповідно до проєкту, на перехресті вулиць Стрийської — Рубчака планують такі зміни:

  • влаштування лівоповоротної смуги зі світлофорним регулюванням для повороту на вул. Рубчака (проєктовану) у напрямі з центру міста та смуги для правого повороту у напрямку до центру міста;
  • регулювання світлофором виїзду з вул. Рубчака (проєктованої) в напрямі виїзду з міста та вул. Тролейбусної;
  • влаштування регульованих пішохідних переходів, велопереїздів та острівців безпеки через вул. Стрийську з обох боків перехрестя та через вул. Рубчака;
  • влаштування автобусних зупинок на вул. Стрийській в обох напрямах руху для обслуговування мешканців та відвідувачів сусідніх будівель;
  • влаштування велоінфраструктури вздовж вул. Стрийської та велопереїздів для сполучення зі вже наявною велоінфраструктурою на вул. Стрийській, вул. Науковій та просп. Івана Павла ІІ.

Як зазначили у міськраді, замовником робіт буде визначено ЛКП "Львівавтодор". Всі роботи профінансує ТзОВ "Атріум Естейт".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews