Обвинуваченому у держзраді львів'янину Андрієві Івасенку продовжили запобіжний захід

30.08.2024 08:02   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська


33-річному львів'янину Андрієві Івасенку, якого звинувачують у державній зраді, суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави — до 27 жовтня 2024 року, пише Суспільне.

Андрія Івасенка звинувачують у держзраді, а саме у створенні та адмініструванні проросійських груп в соцмережах та закликах до створення "Львівської народної республіки". За версією слідства, у 2014 році Андрій Івасенко створив у російській соцмережі "Вконтакте" спільноту "Львівська народна республіка", що налічувала понад 10 тисяч користувачів.

Ця група була активною до червня 2017 року. Востаннє звинувачений опублікував проросійський допис у травні 2022 року. 15 червня 2022 року в його квартирі провели обшуки.

Також чоловік згідно із завданнями від російських кураторів мусив широко розганяти фейковий та маніпулятивний контент через інтернет-групи Львівщини, охопивши якнайбільше місцевих людей. Крім того, поширювати деструктивні ідеї, проводити ІПСО та бути адміністратором пропагандистських інтернет-спільнот.

На замовлення РФ чоловік адміністрував заборонений в Україні сайт "ВосходИнфо". Там він постив статті та інтерв'ю з російськими пропагандистськими ідеями та закликав до агресивної війни проти України.

Сьогодні, 29 серпня, Франківський районний суд Львова ухвалив рішення про продовження тримання під вартою на 60 діб — до 27 жовтня 2024 року. Із таким рішенням суду звинувачений не погодився.

"Я працюю в інтернеті, я навіть свої платіжні реквізити зустрічав, відгуки про мою роботу і так далі. Про мене безконтрольно люди пишуть, що з ним працював, сподобалось щось чи ні. Я ніколи не поділяв подібні погляди про "ДНР" і "ЛНР", про зміну кордонів і так далі. Я про це ніде не заявляв, ніде не писав, ніяких транспарантів не друкував, не стояв з ними, афіш не клеїв", — розповів під час засідання суду Андрій Івасенко.

Чоловікові загрожує реальний термін позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews