У Львові заклали капсулу часу на місці будівництва Центру ментального здоров'я

30.08.2024 10:28   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

29 серпня у Львові заклали капсулу часу на місці будівництва Центру ментального здоров'я "Unbroken". Він працюватиме на базі лікарні святого Луки.

Про це повідомили у пресслужбі Першого медоб'єднання Львова.

Центр ментального здоров’я побудують біля лікарні святого Луки. Приміщення площею 900 м² буде складатися зі стаціонарного блоку на 32 ліжка та амбулаторно-поліклінічного з кабінетами індивідуальної та групової терапії. Також планують облаштувати скляну терасу площею 65 м².

Будівля Центру буде модульною. За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, такий спосіб зведення обрали через складний рельєф території та швидкість будівництва:

"Тут складний рельєф і відповідно будівля має бути виконана з легких конструкцій. По-друге, Центр із модулів – це будівництво зі швидкозбірних конструкцій, а для нас час багато важить".

Простір зроблять безбар'єрним — без порогів, з поручнями й оптимальними розмірами дверних пройомів. Тут, зокрема, отримуватимуть психологічну реабілітацію військові, які отримують допомогу у лікарні святого Луки.

Центр збудують за підтримки німецького міста Вюрцбург. Його голова Крістіан Шухардт приїхав на закладання капсули.

"Новий Центр ментального здоров’я розширить екосистему реабілітації "Unbroken". І, водночас, стане частиною надання комплексної медичної допомоги в багатопрофільній Лікарні святого Луки", — йдеться у повідомленні.

Це буде третій Центр ментального здоров'я у Першому медоб'єднанні Львова. Перший Центр відкрили у реабілітаційному центрі "Unbroken", а другий — у дитячій лікарні святого Миколая.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews