Предстоятель ПЦУ Епіфаній перебуває з візитом на Львівщині

31.08.2024 09:46   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 29 серпня з візитом прибув на Львівщину.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ, разом з митрополитом Львівським і Сокальським Димитрієм Предстоятель Православної Церкви України відвідав у Львові храм на честь ікони Божої Матері «Всецариці».

Митрополит помолився про перемогу України над російським агресором перед чудотворною афонською іконою Божої Матері «Всецариця», звернувся до вірян та духовенства зі словом і подарував храму нове видання богослужбового Євангелія.

Окрім того, Митрополит Епіфаній вручив настоятелю храму протоєрею Володимиру Бачинському іменну єпитрахиль.

«Велика радість сьогодні разом молитися до Божої матері, Яка своїм омофором оберігає усіх нас. Адже в цей непростий час ми прагнемо перемогти зло, темряву і ненависть, які ворог знову приніс у наш дім. Попередні покоління українців мріяли жити у свободі, у своїй незалежній державі. Століттями нашу ідентичність хотіли розчинити, але ми її зберегли і здобули автокефалію для своєї Церкви. Тож ми підносимо молитви за наших воїнів – захисників, які боронять нашу незалежність і закликаємо усіх православних українців до єдності в Православній Церкві України. Нехай Господь за молитвами нашої Небесної Матері і надалі буде милостивим до нас і повсякчас допомагає нам», – зокрема сказав Предстоятель ПЦУ.

29 серпня 2024 року разом з митрополитом Львівським і Сокальським Димитрієм та міським головою Львова Андрієм Садовим Митрополит Епіфаній відвідав Личаківський військовий цвинтар, де помолився за спокій душ полеглих захисників України, поспілкувався з їхніми рідними та поклав на могили квіти.

«Майже в кожному населеному пункті ми маємо меморіали, присвячені нашим полеглим героям. Тож прийміть мої щирі співчуття і запевнення, що ми постійно молимося за спокій душ наших воїнів, які віддали за Україну і за кожного з нас найдорожче – свої життя. Наша молитва для них є дуже важливою, а для нас є важливою памʼять про них та про їхній подвиг», – сказав Митрополит.

30 серпня 2024 року очільник ПЦУ звершив освячення престолу і храму на честь святих безсрібників Кузьми і Демʼяна в селі Гійче Жовківського благочиння та Божественну літургію у ньому.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

На завершення урочистої відправи Блаженнійший владика привітав громаду і настоятеля зі знаменною подією – освяченням храму та вручив протоєрею Петру Бігуну іменний хрест Предстоятеля й відзначив його Орденом святителя Миколая Чудотворця.

Окрім того, церковних нагород було удостоєно фундатора та благодійників храму.

В рамках візиту на Львівщину Митрополит Епіфаній 30 серпня 2024 року відвідав Дрогобицько-Самбірську єпархію. У селі Старичі Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви звершив освячення наріжного каменя для будівництва храму на честь Святої Тройці та помістив у фундамент памʼятну капсулу.

Також Митрополит звершив освячення ікони Святої Тройці, написаної на бронеплиті, яка врятувала життя українському воїну, та возніс молитви за Україну й справедливий мир.

Окрім того, Митрополит Епіфаній разом з єпископатом і духовенством помолився за спокій душ воїнів, котрі поклали життя захищаючи Україну, звернувся до присутніх зі словом та відзначив військовослужбовців і благодійників парафії церковними нагородами.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews