51-річній львів'янці видалили пухлину вагою в 5 кг

31.08.2024 13:05   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові лікарі видалили 51-річній Руслані Кашеміровій доброякісну пухлину матки. Новоутворення виросло на стільки, що почало тиснути на інші органи пацієнти, й через це виникла загроза її життю. Видалена пухлина важила понад 5 кг.

Про це повідомляє пресслужба Першого медичного об’єднання Львова.

Пацієнтка Руслана Кашемірова розповіла медикам, що дізналася про пухлину матки у 2018 році. Тоді вона звернулася до гінеколога через постійні кровотечі та біль у животі. На УЗД фахівці виявили у неї фіброміому — доброякісну пухлину матки завдовжки 13 см. Новоутвір вже тоді розрісся в кишківник та артерії, проте пацієнтка боялася операції.

Щоб уповільнити подальший ріст фіброміоми та зупинити менструальний цикл – через кровотечі, Руслані призначили гормональний препарат. Згодом жінка набрала зайву вагу, але водночас в неї знизився апетит і з’явилося постійне відчуття наповненості шлунку. Фіброміома росла далі.

Цьогоріч на контрольному УЗД медики констатували, що пухлина заповнила всю черевну порожнину пацієнтки, а тому інакшого шляху крім операції не існує. Втім Руслана знову відклала операцію — до осені.

У червні в жінки з’явилася лихоманка. Температура піднялася майже до 40 градусів і не збивалася. Вже в такому стані львів'янку терміново скерували до лікарні святого Пантелеймона. Спеціалісти виявили причину лихоманки: пухлина тиснула на нирки та сечовід, виникло запалення та реальна загроза життю. Жінку відправили в операційну.

"Спеціалісти нашого гінекологічного відділення виконали тотальну абдомінальну гістеректомію, тобто видалили матку разом із пухлиною. Через розріз у черевній порожнині вони витягли велетенську фіброміому – вагою у понад 5 кг! Хірургічне втручання минуло успішно", — йдеться у повідомленні.

За словами лікарів, Руслана почувається значно краще, втім через зволікання з операцією їй буде потрібна тривала реабілітація.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews