На Львівщині під час падіння вертольота Мі-2 загинув 28-річний капітан Назарій Проказюк

05.09.2024 16:21   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Львівщині 30 серпня під час виконання навчально-тренувального польоту зазнав падіння вертоліт Мі-2, екіпаж у складі двох людей загинув. Серед них 28-річний Назарій Проказюк – капітан, командир вертолітної ланки вертолітної ескадрильї військової частини, пластун.

Про це повідомила спільнота “Пласт – український скаутинг” у Facebook.

1 вересня у Харківському національному університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба повідомляли про падіння вертольота Мі-2 під час навчально-тренувального польоту. Тоді заявили про загибель двох членів екіпажу, не називаючи імен. В університеті також зазначили, що трагедія сталась у навчальній авіаційній бригаді університету.

У “Пласті” 5 вересня зазначили, що одним із загиблих є 28-річний мешканець Львівщини, капітан Назарій Проказюк, який є випускником Харківського національного університеті Повітряних сил ім. І. Кожедуба. І уточнили, що Мі-2 зазнав катастрофи на території Львівської області.

Назарій Проказюк

Народився 16 серпня 1996 року в селищі Гаї, що на Львівщині.

Був активним учасником “Пласту” приблизно до 2013 року, брав участь у пластових таборах та різних мандрівках.

“Орієнтовно з 2008 року пластун гуртка “Білі вовки” підготовчого куреня ім. Петра Полтави у с. Гаї, станиці Броди, що діяв при сільській школі. Учасник пластових таборів “Шашкевичів край”, “Слідами дивізії “Галичина”, “Звитяга”, низки мандрівок та акцій. Пластову присягу склав в 2011 році”, – розповіли у “Пласті”.

До 9 класу навчався у Гаївській школі, а 10 та 11 клас закінчив в школі № 4 міста Броди. В юнацьких роках захоплювався малюванням. Згодом продовжив здобувати вищу освіту в Харківському національному авіаційному університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Після його закінчення служив у льотній військовій частині в м. Чугуїв Харківської області.

З початком повномасштабного російського вторгнення Назарій Проказюк разом з побратимами здійснював перевезення обладнання та усієї техніки частини з Харківщини до безпечнішої Львівської області. Там працював у навчальній авіаційній бригаді. Здійснював бойові вильоти, був учасником бойових дій.

28-річного Назарія Проказюка поховали з військовими почестями 3 вересня в рідному селі Гаї Львівської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews