Двом експосадовцям шахти загрожує вісім років ув'язнення через загибель гірника на Львівщині

06.09.2024 13:31   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Львівщині двох колишніх посадовців однієї з шахт судитимуть за порушення правил безпеки, внаслідок чого загинув гірник.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За інформацією прокуратури, судитимуть колишніх підземного гірничого майстра дільниці та помічника начальника дільниці однієї з місцевих шахт Червоноградського району.

"Слідство встановило, що обвинувачені, перебуваючи на керівних посадах шахти, допустили ряд порушень вимог законодавства про охорону праці та правил безпеки. Зокрема, не забезпечили та не проконтролювали виїмкових робіт у лаві пласта", — йдеться у повідомленні.

Унаслідок цього у березні 2019 року стався обвал породи при пересуванні секцій механізованого комплексу лави. Загинув 41-річний гірник.

Посадовців судитимуть за ч. 2 ст. 272 КК України (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою). Максимальне покарання — позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на три років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews