У Львові вісьмох мешканців Донецької та Луганської областей судитимуть за співпрацю з РФ

10.09.2024 12:13   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові будуть судити вісьмох жителів Донеччини та Луганщини, які служили у незаконних збройних формуваннях на боці РФ. За даними слідства, чоловіки долучилися до "народної міліції" так званих "ДНР" та "ЛНР" й виконували бойові завдання у підрозділах війська РФ.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Слідчі з'ясували, що жителі Донеччини та Луганщини добровільно перейшли на бік РФ та воювали в населених пунктах Донецької, Херсонської, Харківської та Запорізької областей.

Чоловіки отримали зброю та амуніцію та пройшли військову підготовку. Згодом вони виконували бойові завдання у підрозділах збройних сил РФ. Мешканці Донеччини та Луганщини служили на посадах заступника начальника штабу батальйону, командира протитанкового відділення-гранатометника протитанкового взводу, снайпера, радіотелеграфіста, стрільця-гранатометника, гранатометника, стрільця та рядового кулеметного відділення.

"Також обвинувачені забезпечували безпеку місць перебування армії країни-окупанта, караулили, охороняли склади боєприпасів, здійснювали їх завантаження та розвантаження. Окрім цього, відповідали за пропускний режим на блокпостах, оглядали автомобілі та документи цивільних громадян", — повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Вісьмом мешканцям Донеччини та Луганщини інкримінують державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань. Санкція статті — 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews