На Львівщині прикордонники виявили у пасажира потяга згорток з коноплею

10.09.2024 14:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Військовослужбовці 7 прикордонного Карпатського загону виявили у громадянина Франції, пасажира потяга "Перемишль — Київ", згорток з коноплями.

Про це повідомили в пресслужбі 7 прикордонного Карпаського загону.

Як ідеться у повідомленні, 59-річний громадянин Франції їхав потягом "Перемишль — Київ". Під час проходження контролю відреагував службовий собака, натренований на пошук наркотичних речовин. У ході перевірки прикордонники виявили в іноземця пакунок із 13 грамами невідомої речовини. За словами чоловіка — це коноплі.

"Дурман" іноземець мав намір перевезти для особистого вжитку. Щоб обманути нюх собаки, чоловік сховав пакунок під вату, на яку накапав лаванди, а поверх усього наліпив пластирну пов’язку та прикріпив на тіло", — йдеться у повідомленні.

Про цей факт прикордонники повідомили поліцію. Іноземця можуть судити за ст. 305 ККУ (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів). Максимальне покарання — дванадцять років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними прикордонників, у 2024 році на Львівщині службові собаки допомогли виявити майже 13 кілограмів наркотичних засобів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews