На Львівщині виділили 100 тисяч гривень на підгодівлю зубрів у Сколівських Бескидах

14.09.2024 07:31   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Майданському лісництві національного природного парку "Сколівські Бескиди" на Львівщині живе 42 зубри. На заготівлю корму для них в області виділили 100 тисяч гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської області.

Зубр європейський занесений до Червоної книги України. На Львівщині живе 169 зубрів, 42 із них — у національному природному парку "Сколівські Бескиди".

"Зубри потребують багато харчів – за день тварина може з’їсти до 32 кілограмів їжі. Ця потреба особлива у холодний період року, адже у засніжені та морозяні зими вкрай важко добути природний корм, у результаті це може призвести до виснаження диких тварин та призводить до підвищення смертності", — йдеться у повідомленні.

Щоби зубри мали достатньо їжі, для них заготовляють корм. Протягом 15 років на Львівщині виділяють гроші на підгодівлю цих тварин. Цього року з обласного бюджету виділили 100 тисяч гривень.

"За ці кошти заготовлять 5 тонн кукурудзи, 5 тонн буряку та 3 тонни пшениці" – каже т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Оксана Війтик.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews