Державний архів Львівської області оцифрував 100 справ Слідчого відділу НКВС

16.09.2024 15:28   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Державний архів Львівської області оцифрував та оприлюднив на офіційному сайті ще 100 справ Слідчого відділу НКВС у Львівській області. Справам близько 80 років і вони містять документальні свідчення про політичні репресії, арешти та судові процеси. Справи слідчого відділу НКВС у Львівській області за 1939–1950 роки містять документальні свідчення про політичні репресії, арешти та судові процеси.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

 

Директорка Державного архіву Львівської області Ірина Мартенс, зазначила: «Оцифрування документів Національного архівного фонду дозволяє зберегти нашу історію та зробити її доступною для всіх, незалежно від місця проживання. Ми активно працюємо над тим, щоб кожен мав можливість вивчати архівні документи онлайн і долучатися до дослідження історії. Наша мета - продовжувати процес оцифрування, щоб історія Львівщини та України була доступна кожному, як сучасникам, так і майбутнім поколінням».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews