У Львові збудують електростанцію на 20 мегават за 471 млн із подарованими газовими двигунами

23.09.2024 10:01   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

ЛМКП «Львівтеплоенерго» Львівської міської ради 12 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «Кавер Енерджі Плюс» реконструкцію свого об’єкта за 470,66 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро», пишуть "Наші гроші".

До кінця 2025 року у Львові по принципу «проектуй-будуй» мають спроектувати і виконати реконструкцію об’єкта з розміщенням і підключенням чотирьох когенераційних газопоршневих установок загальною потужністю 20,38 МВт. Зокрема зведуть будівлю, встановлять чотири газові двигуни B35:40 V12 AG 1 виробництва компанії «Bergen Engines AS» (Норвегія) і чотири електрогенератори активною потужністю 5,095 МВт виробництва компанії «Marelli Motori» (Італія), збудують систему віддачі теплової потужності. Будівлю захистять за типом споруд першого рівня захисту.

На відміну від решти обладнання, самі газові двигуни підряднику поставить замовник. Як повідомляє проект «Dozorro», це ті самі двигуни, які мали передати Львову як гуманітарну допомогу. Раніше сайт «Lviv.Media» писав, що Міненерго розподілило чотири газопоршневі двигуни у якості гуманітарної допомоги для Львова. Їх мали безоплатно передати з державного АТ «Хмельницькобленерго» на «Львівтеплоенерго» для будівництва електростанції, яка зможе одночасно виробляти як електричну, так і теплову енергію.

Проектування входить у підряд, тому кошторисну документацію не оприлюднили, що не дає порівняти ціни будматеріалів та обладнання із ринком на предмет можливого завищення.

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Для участі у тендері треба було принести аналогічний договір за останні п’ять років на проектні, будівельні, електромонтажні та пусконалагоджувальні роботи на об’єктах електроенергетики та теплоенергетики (теплоцентралі та теплоелектростанції) класу наслідків не нижче СС2. Виручка за 2023 рік мала бути не менше 20% очікуваної суми.

Також замовник встановив мінімальний список певної техніки: два колісні екскаватори-навантажувачі, гусеничний екскаватор, два легкові автомобілі для перевезення персоналу, телескопічний навантажувач, автомобіль з краном-маніпулятором, автокран до 25 т.

Крім того, треба було мати інженера-будівельника, інженера-кошторисника, інженера з охорони праці, архітектора або інженера-проектувальника, а також виконроба і майстра.

Тендер перевіряє Держаудитслужба на підставі виявлених нею ознак порушень закону.

Львівською «Кавер Енерджі Плюс» володіють Роман Коцан та Марія Доманська, а керує Юрій Доманський. Фірма створила консорціум «Генерація» разом із ТОВ «Тріосан Холдінг Енерджі». Коцан володіє ТОВ «Солар Вест» з Олександром Качмаром. Усього з 2018 року переможець отримав державних підрядів на 1,01 млрд грн, серед яких цей – найбільший.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews