Земельна афера на мільйон: на Львівщині підозрюють у неправомірній передачі земельної ділянки ексголову сільради

23.09.2024 11:30   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Депутата зі Львівщини підозрюють у неправомірній передачі земельної ділянки вартістю понад мільйон гривень. За даними слідства, чоловік незаконно передав у власність ділянку у 2020 році, коли обіймав посаду голови сільради.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Слідчі з'ясували, що в листопаді 2020 року, голова однієї із сільрад Яворівського району неправомірно передав у власність громадянину земельну ділянку площею 1,8 гектара. Вартість ділянки — понад мільйон гривень.

"Чоловік отримав дозвіл від сільради на виготовлення проєкту землеустрою. Коли проєкт був готовий, земельну ділянку зареєстрували у Державному земельному кадастрі й присвоїли їй кадастровий номер", — йдеться у повідомленні.

У період присвоєння кадастрового номера сільраду вже включили до Новояворівської територіальної громади. Рішення про передачу ділянки мали прийняти на сесії Новояворівської міськради, проте сільський голова видав рішення та протокол голосування заднім числом.

За процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому голові однієї з сільрад Яворівського району, а зараз діючому депутату однієї з міськрад цього району. Йому інкримінують зловживання службовим становищем та службове підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews