Помер багаторічний ректор Львівського університету фізкультури Мирослав Герцик

24.09.2024 15:11   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У вівторок, 24 вересня, у віці 87 років помер багаторічний ректор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, фундатор львівської школи веслування, заслужений тренер України, один із засновників Національного олімпійського комітету Мирослав Герцик, повідомили на сторінці відділення НОК України у Львівській області.

«Спортивна родина Львівщини та України зазнала непоправної втрати. Вранці 24 вересня цього року на 88-му році життя перестало битися серце патріарха львівського спорту Мирослава Степановича Герцика».

Мирослав Герцик був фундатором львівської школи веслування, одним із ініціаторів та засновників НОК України, віце-президентом НОК України у його першому складі. Він багато років був ректором Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Також очолював відділення НОК України у Львівській області.

У відділенні НОКУ Львівщини відзначили, що майстер спорту з веслування, один з найкращих веслярів України 60-х років, заслужений тренер України Мирослав Герцик виховав дев’ять майстрів спорту міжнародного класу, понад 50 майстрів спорту, серед них чемпіони України, Європи, світу, з яких найтитулованіші – Василь Береза, Роман Вишенко, Іван Ковальчук, Роман Карбівник, Павло Редько, Іван Хрущак, Валентина Примак, Сильвестр Дмитрів, Роман Нагірний, Богдан Мороз. 12 його учнів стали заслуженими тренерами.

Мирослав Герцик нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня та іншими державними нагородами.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews