В Українському католицькому університеті започаткували стипендійний фонд імені родини Базилевичів

25.09.2024 12:37   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Український католицький університет спільно із Ярославом Базилевичем та організацією "Пласт" заснував стипендійний фонд імені Євгенії, Ярини, Дарії та Емілії Базилевич, загиблих внаслідок російського обстрілу Львова 4 вересня.

Про це повідомили у пресслужбі УКУ.

Наразі в університеті розпочали збір грошей для фонду. Ціль — 100 тисяч доларів. Їх спрямують на стипендії для студентів, які не мають змоги самостійно оплатити навчання.

"У них мало бути все попереду – у кожної з них. В одну мить я втратив ту багатогранність відчуттів, яку вони всі четверо, кожна по-своєму давали мені протягом нашого спільного життя. Сьогодні я маю найкращі, найщасливіші, найпрекрасніші спогади – все решта ампутовано! Тож прошу кожного допомоги у створенні сталого стипендійного фонду імені Євгенії, Ярини, Дарії й Емілії Базилевич, щоб світ пам’ятав їхні імена", — каже Ярослав Базилевич.

У пресслужбі УКУ зазначили, що традиція створення сталих стипендійних фондів (ендавментів) поширена в університетах Канади та США. Від початку повномасштабної війни в Українському католицькому університеті вже заснували десять стипендійних фондів на честь загиблих військових, які були його студентами чи випускниками.

"У світовій практиці одним із найефективніших способів сталої підтримки викладачів та студентів є заснування сталих фондів – ендавментів. Через створення стипендіального фонду, ми прагнемо передати майбутнім поколінням ті цінності та ідеали, які сповідували Євгенія, Ярина, Дарія та Емілія Базилевич", — каже проректорка з розвитку та комунікацій Наталія Климовська.

За її словами, створення іменного стипендійного фонду — також виховний момент, який допоможе увіковічити пам'ять про загиблих Євгенію, Ярину, Дарію та Емілію.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews