На Лььвівщині перекрили канал постачання контрабандної техніки Apple

26.09.2024 10:21   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Детективи ТУ БЕБ у Львівській області викрили групу осіб, які налагодили схему незаконного переміщення оптових партій техніки відомих виробників, а також аксесуарів до них. Серед товарів, що нелегально потрапляли в Україну були в тому числі ліквідаційні лоти «Amazon», які зазвичай купують у сторонніх осіб в країнах Європейського Союзу, США та Китаю.
 
 
Техніку завозили в Україну з приховуванням від митного контролю для подальшого продажу у торгових мережах Львівщини. Для перетину кордону з технікою організатори схеми залучали переважно жінок. За добу вони могли перейти через пункт пропуску «Мостиська-Пшемисль» 3-7 раз, переносячи в особистих речах від 2 до 7 мобільних телефонів.
 
Встановлено також, що для конспірації жінки перевдягались та періодично декларували по 1 телефону нібито для власного користування.
 
Надалі всі незаконно переміщені гаджети зберігали у сховищах або транспортних засобах неподалік від кордону.
 
Під час обшуків детективи вилучили 88 штук iPhone 16 pro/16 pro max, 2 штуки iPhone 15 Pro Max, AirPods 4, AirPods Max with case, Apple Watch 10 series.
 
Досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 201-3 Кримінального кодексу України здійснюють детективи Теруправління БЕБ у Львівській області.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews