Львівський суд визнав винним керівника навчального центру з Харківщини і призначив довічне ув'язнення за ґвалтування курсанта

26.09.2024 17:52   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові суд розглянув апеляцію у справі 48-річного керівника "Десантно-спортивного навчально-тренувального центру" з Чугуєва. Чоловік розбещував і ґвалтував 11-річного курсанта та виготовляв дитячу порнографію. Його адвокат просив про м'якше покарання. Проте вирок залишили без змін — довічне ув'язнення.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Відомо, що у вересні 2021 року хлопчик почав відвідувати "Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр" у Чугуєві. 48-річний керівник центру був водночас і одним з тренерів.

У жовтні 2021 року хлопчик з тренерами та вихованцями поїхав на екскурсію в Одесу. Вони проживали в казармі Військово-морського ліцею імені віцеадмірала Володимира Безкоровайного. Там чоловік залишався з хлопчиком наодинці та розбещував його.

У січні керівник центру організував виїзну екскурсію для учнів у місто Узин, де мало бути відкриття іншого дитячого спортивного центру. Тоді чоловік, хлопчик та ще двоє інших дітей жили у приватному будинку його приятеля. Педофіл змусив хлопчика спати з ним в одному ліжку, неодноразово примушував дитину до різних видів сексуальної взаємодії та ґвалтував, при цьому знімав це на відео.

У квітні 2022 року хлопчик з матір'ю через повномасштабне вторгнення переїхав на Львівщину. Чоловік продовжував телефонувати дитині, згодом почав приїжджати. Він зустрічався з курсантом у безлюдних місцях та схиляв його до сексу, погрожуючи показати фото та відео батькам у разі незгоди. Після зґвалтування він платив хлопчику гроші. Врешті дитина вирішила розповісти про все хрещеній мамі. Невдовзі педофіла затримали.

Чоловік своєї провини не визнав. Він заперечив усі факти розбещення та зґвалтування та сказав, що хлопчик його оговорює. Попри це провина керівника центру була встановлена за допомогою низки доказів. У ноутбуці та телефоні чоловіка виявили відеозаписи та фото з дитиною порнографічного характеру, а також листування з хлопчиком, де керівник центру просить інтимні фотографії.

У квітні 2024 року суд визнав чоловіка винним у розбещенні малолітньої особи, вчиненні сексуального насильства, зґвалтуванні, виготовленні та зберіганні дитячої порнографії. За сукупністю злочинів йому призначили довічне позбавлення волі та стягнення 500 тисяч гривень моральної шкоди.

Невдовзі адвокат засудженого подав апеляційну скаргу, в якій просив призначити більш м’яке покарання. Однак, суд погодився з доводами прокурора та залишив апеляційну скаргу сторони захисту без змін. Відомості про засудженого мають внести до Реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості дітей.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews