Уряд погодив об’єднання двох львівських університетів

27.09.2024 08:25   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Кабінет міністрів України приєднав Львівський національний університет природокористування до Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. Ґжицького

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Погоджено пропозицію Міністерства освіти і науки щодо реорганізації Львівського національного університету природокористування шляхом приєднання до Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.3. Ґжицького", - ідеться у повідомленні.

Львівський національний університет природокористування — один із найдавніших та найпрестижніших в Україні вищих навчальних закладів аграрної освіти, розміщений у місті Дубляни Львівської області. Його історія розпочалася 9 січня 1856 року із відкриття рільничої школи під патронатом Галицького господарського товариства. Суттєво був пошкоджений внаслідок ворожої атаки дронів 1 січня 2024 року.

Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. Ґжицького – найстаріший заклад вищої освіти ветеринарного профілю в Україні, заснований у 1784 році.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews