Вчителька із Львівщини отримала відзнаки у двох номінаціях премії Global Teacher Prize Ukraine 2024

06.10.2024 18:07   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Києві відбулася церемонія нагородження переможців премії Global Teacher Prize Ukraine 2024. У номінації "Учитель хімії" перемогла вчителька із Львівщини Лариса Романишин.

Про це йдеться на сторінці премії у Facebook.

В Україні оголосили переможців щорічної премії для педагогів Global Teacher Prize Ukraine 2024. Першість здобула вчителька початкових класів з івано-франківського Ліцею №7 Леся Павлюк.

Леся Павлюк одна з перших педагогів у своїй школі почала працювати з інклюзивним класом ще до реформи НУШ. Також вчителька використовує в роботі з дітьми інноваційні методи, ігрові технології та ментальну арифметику.

У додатковій номінації “Учитель хімії” відзначили вчительку хімії, фізики та біології з Львівщини Ларису Романишин. Педагогиня розпочала свою кар’єру як інженер-фізик, але згодом перейшла у сферу освіти.

“Серед професійних досягнень вчительки — перемога її команди в міжнародній програмі шкільних космічних експериментів. Невдовзі вони з учнями на запрошення NASA відвідають космічний центр у Флориді, де на власні очі побачать, як їхня мінілабораторія для дослідження мікрогравітації вирушить на Міжнародну космічну станцію”, – зазначено в описі досягнень педагогині.

Другу відзнаку Лариса Романишин отримала для STEM-учителів від Благодійного фонду Київської школи економіки, який щороку відзначає 150 переможців з різних сфер для підтримки нового покоління лідерів, які розвивають Україну. Вчителька з Львівщини отримала 200 тис. грн гранту.

У довідці зазначається, що Лариса Романишин починала свою кар’єру як інженер-хімік, але напрацювала унікальний міждисциплінарний підхід до викладання і почала вчити школярів. Після початку повномасштабної війни освітянка долучилася до волонтерського проєкту School to Go, який дає можливість українським дітям у всьому світі навчатися за українською програмою та з українськими вчителями.

У номінації “Дошкілля” перемогу здобула педагогиня Оксана Масовець – вона отримає пів мільйона гривень на реалізацію власної освітньої мрії.

Вчитель із Дніпра Євген Кравченко отримав першість у категорії “Вибір серцем”. Чоловік адаптує традиційне навчання для навчання історії учнів “Школи Супергероїв” – освітнього осередку при дитячій лікарні “Охматдит”.

Кращого вчителя також обрали в категорії “Інклюзивність” – ним став вчитель історії та географії з Харківщини Владислав Акименко.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews