Львівські хірурги провели протезування артерії 23-річному військовому

09.10.2024 10:20   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львів’янин Олег Козира пішов на строкову службу у 2020 році й підписав з армією контракт. На другий день повномасштабного вторгнення РФ військовий був у зоні бойових дій, а в червні 2024 року отримав поранення на Донеччині.

Про це повідомили у пресслужбі Першого медоб'єднання Львова.

Олег розповідає, що отримав поранення на Лиманському напрямку під час штурму:

"Нас штурмували. Я чув ворога, бачив його за кілька метрів, готувався до полону та прощався з життям. Дивом нам вдалося відстрілятись. Ми відбили їхню атаку! Але в цей момент на нас скинули вибухівку з дрона. У мене маленька дитина – дівчинка, 10 місяців. І єдина думка тоді була: я ще так хочу її побачити!".

Внаслідок осколкових поранень лівої ноги в Олега утворилася псевдоаневризма передньої великогомілкової артерії — артеріальна судина розширилася та могла розірватися.

"Ще один істотний наслідок мінно-вибухової травми в Олега – це втрата чутливості в кінцівці й обмеження її рухливості. Це сталося через рубець, що утворився на місці поранення і затиснув важливий нерв. Якщо його не звільнити, то хлопець не зможе повноцінно ходити – він кульгатиме", — йдеться у повідомленні.

Військовий потрапив на лікування у реабілітаційний центр "Незламні". Медики провели операцію й використали для протезування артерії власну судину чоловіка. За словами судинного хірурга відділення судинної хірургії Лікарні Святого Пантелеймона Дмитра Ройка, операція була непростою, але минула успішно.

Також хірурги звільнили нерв, який обмежував чутливість і рухливість лівої ноги Олега. Після реабілітації військовий планує повернутися на фронт.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews