АМКУ покарав обидвох змовників на тендері для Стрийського парку Львова

11.10.2024 14:49   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) оштрафувала сумарно на 136 тис. грн двох суб’єктів підприємницької діяльності за змову на тендері.

Про це пише NGL.media.

Ще у червні 2021 року стало відомо, що у тендерних пропозиціях для адміністрації «Стрийського парку» приватний підприємець Ігор Гречух і компанія «Арт-Львів» вказали однаковий контактний телефон, який насправді належав Ігору Гречуху. Формально тендер виграв Гречух, запропонувавши нижчу ціну, але він відмовився укладати угоду, тому адміністрація парку підписала дорожчий договір з «Арт-Львів».

Тоді обидва учасники запевняли NGL.media, що вони жодним чином між собою не пов’язані, а однаковий номер телефону потрапив у їхні тендерні пропозиції випадково.

За сприяння наших колег з Центру Протидії Корупції з виявленими фактами було подано скаргу до АМКУ.

Врешті 10 жовтня 2024 року АМКУ оштрафував обох учасників змови на 68 тис. грн кожного. У своєму рішенні колегія визнала наявність узгоджених дій між ТОВ «Арт-Львів» та підприємцем Ігорем Гречухом під час тендеру у 2021 році на ремонт теплиці у Стрийському парку Львова.

Окрім штрафу, ТОВ «Арт-Львів» і ФОП Ігоря Гречуха впродовж трьох наступних років не можуть бути визнаними переможцями у будь-яких бюджетних тендерах.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews