На Львівщині створили мобільний додаток для подорожей історичними місцями регіону

14.10.2024 12:08   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові презентували новий мобільний застосунок «Львівщина. Унікальний спадок», який стане путівником для туристів, що бажають досліджувати історико-архітектурні пам'ятки регіону. 

Про це повідомили у Львівському історичному музеї. 

У додатку зібрали понад 450 об'єктів культурної спадщини та 20 туристичних маршрутів Львівщини. Проєкт реалізувала громадська організація «Успішна Львівщина» за підтримки Українського культурного фонду.

«Мета цього застосунку – збереження та популяризація культурної спадщини нашого регіону. Львівщина має близько 8500 пам'яток, і ми прагнемо зробити їх доступними для кожного. Додаток є двомовним, тому ним можуть користуватися як українці, так і туристи з інших країн», – зазначив керівник проєкту Тарас Зозуля.

Додаток доступний для завантаження на Android та iOS і може працювати без інтернету – 95% контенту (опис пам'яток, маршрути та мапи) є офлайн. Користувачі можуть отримати історичну інформацію, розташування об'єктів, години роботи, а також планувати свої подорожі через функцію «Пленер-улюблене».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews