У Львові здійснили пересадку печінки 42-річному рятувальнику

14.10.2024 14:11   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові здійснили трансплантацію печінки 42-річному рятувальнику з Сєвєродонецька Олексію Селезньову. У чоловіка був цироз печінки і допомогти йому могла лише пересадка органу.

Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Олексій Селезньов родом із тимчасово окупованого міста Сєвєродонецьк на Луганщині. Майже все свідоме життя чоловік прожив у Дніпрі. З 18 років він працював рятувальником, згодом піднявся по службі до керівної посади в ДСНС. У 2014 році надзвичайник доєднався до лав ЗСУ, де прослужив 6 років. Після чого повернувся до роботи в ДСНС.

Минулого року чоловік помітив, що почав надто втомлюватися, а його живіт збільшився і став твердий, неначе футбольний м'яч. Дружина наполягла на поході до лікаря.

“Я, коли пройшов обстеження, то по очах лікаря побачив, що все дуже погано”, – пригадує Олексій.

Медики виявили у рятувальника цироз — хронічне прогресуюче ураження печінки. Зарадити Олексію могла лише трансплантація здорового органу. Її виконали у Львові. Доноркою стала 59-річна жінка, яка померла через крововилив у мозок. Її родина дала згоду на посмертне донорство.

Операція минула успішно. На 20 добу чоловік поїхав додому. Попереду на нього чекає реабілітація та контрольні огляди. Загалом від початку року трансплантологи Першого медоб'єднання Львова виконали вже 12 пересадок печінки.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews