На Львівщині викрили керівника держпідприємства на незаконній передачі приміщення в оренду

14.10.2024 18:35   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Львівщині викрили керівника одного з державних підприємств, який незаконно передав приміщення в оренду приватному навчальному закладу. Загальна сума збитків склала 5 млн грн. 

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, у 2023 році керівник організував незаконну передачу в оренду нерухомого майна приватному навчальному закладу. Зокрема, без проведення аукціону та за заниженою ставкою розміру плати за користування таким майном, яке належить до державної власності. Для цього підозрюваний склав, підписав та завірив печаткою попередній договір на користування.

Згідно з цим договору навчальний заклад сплатив лише 30% від загальної розрахункової суми визначеної висновком про вартість майна. Проте підозрюваний достовірно знав, що орендна плата визначається результатами аукціону, а також те, що здійснюється сплата до бюджету 70% від загальної розрахункової суми  від плати за користування майном” — йдеться у повідомленні прокуратури.

Таким чином, Держбюджету завдали понад 5 млн грн збитків.Керівнику держпідприємства повідомили про підозру. Йому інкримінують зловживання службовим становищем. Досудове розслідування триває.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews