У Львові планують укріпити аварійну набережну Левандівського озера

15.10.2024 15:34   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові частина набережної Левандівського озера, за висновком фахівців, перебуває у аварійному стані і є загроза зсуву. Тому її вирішили укріпити. Мешканців закликають не ходити біля аварійної частини берега, поки роботи не завершать.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міської ради, мова йде про частину берега з боку заводу "ЛІМО", що розташований поруч з озером. Фахівці обстежили берегоукріпну конструкцію і прийшли до висновку, що загальний технічний стан підпірної стінки берега – аварійний. Зокрема, зміщені залізобетонні блоки, деформовані та зруйновані металеві стержні з’єднання, просідають та втратили проєктне положення тротуарні плити.

"Неможливо безпечно експлуатувати бурегоукріпну споруду. Порушені вимоги першої групи граничних станів. Набережна є небезпечною через можливий зсув бетонних блоків та грунту. Відтак необхідно виключити перебування людей в зоні можливого зсуву", – зазначили у висновку техобстеження.

Реконструкцію набережної планують розпочати невдовзі. 16 жовтня відбудеться тендер, на якому обиратимуть підрядника робіт.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews