Через фейкові замінування на Львівщині евакуювали понад 11 тисяч людей

15.10.2024 16:16   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У понеділок, 14 жовтня, правоохоронці отримали 240 повідомлень про замінування цивільних та адміністративних будівель у Львові та області. Загалом через це довелося евакуювали понад 11 тисяч людей.

Інформацію LVIV.MEDIA підтвердили у Департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОВА та у поліції Львівської області.

Невідомі повідомляли про замінування лікарень, навчальних закладів, готелів, адміністрацій, пошти та кафе. Загалом правоохоронці зафіксували 240 повідомлень у Львові та області. Слідчо-оперативні групи оглянули 202 об’єкти. Усі виклики виявились хибними.

“На Львівщині також надходили такі повідомлення. Усі вказані будівлі були оглянуті разом з прилеглими територіями. Жодних вибухонебезпечних предметів виявлено не було”, — зазначили журналістам у пресслужбі поліції Львівської області.

Через повідомлення про фейкові замінування довелось проводити евакуацію. Йдеться про 11 153 людей, яких виводили з будівель.

За даними Нацполіції, правоохоронці опрацювали 2000 викликів, усі виявились хибними. “Такі повідомлення — це почерк російських спецслужб, якими вони ведуть проти України гібридну війну, намагаючись спричинити масову паніку та виснажити систему державних та правоохоронних органів”, — зазначили у поліції.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews