У Шептицькому ще одна релігійна громада перейшла до ПЦУ

17.10.2024 10:53   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Релігійна громада у Шептицькому, що на Львівщині, змінила свою конфесійну приналежність і стала частиною Православної церкви України. Раніше вона належала до Української православної церкви Московського патріархату.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

"На днях я підписав відповідне розпорядження, яким зареєстрували зміни до статуту громади, що раніше належала до УПЦ МП. Йдеться про громаду міста Шептицького. Вітаю жителів із вибором справжнього шляху, який звільняє від тягаря підпорядкування кривавому патріарху", — каже Максим Козицький.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення 25 релігійних громад на Львівщині вийшли зі структури Московського патріархату та долучились до Православної церкви України. Ще 20 громад припинили свою діяльність за власною ініціативою.

Наразі досі до УПЦ належать дев'ять релігійних громад області. Якщо за час, встановлений законом "Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій", ці громади не розірвуть свої зв'язки з РПЦ, то, за словами очільника ОВА, їхню діяльність припинять через суд.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews